Słodki Stół
Słodki Stół może być jedną z największych atrakcji na weselu. Nie jest to po prostu stół z ciastami pokrojonymi w kostkę, ale kompozycja z rożnego rodzaju słodyczy, ułożona na paterach, podstawkach, etażerkach. Wszystko od winietek, aż po słodycze będące częścią kompozycji może być tematycznie i kolorystycznie dobrane do motywu przewodniego ślubu.
Orientacyjny koszt Słodkiego Stołu to 35zł/os w zależności od wybranej ilości słodkości oraz dekoracji.

Słodki Stół zazwyczaj komponujemy z 4-6 rodzajów słodkości z naszej oferty. Do wyboru:
- babeczki
- mini babeczki
- mini bezy Pavlove z kremem
- bezy Pavlove
- bezy w szklanych słojach/bombonierkach
- makaroniki
- małe tartaletki
- tartaletki klasyczne
- mini serniczki
- cake popsy okrągłe
- cake popsy jak lody na patykach
- desery/musy w pojemniczkach jednorazowych
- ptysie z kruszonką
- małe cannoli
- cannoli
- ciasta, tarty, serniki z oferty Ciasta.
Inne słodycze (pralinki, migdały w polewie etc.), dekoracje, ozdoby - do uzgodnienia i są dodatkowo płatne. Przy Słodkich Stołach urodzinowych lub przy innych mniejszych okazjach minimalna ilość z każdego rodzaju i smaku słodkości to 15/szt. Dokładne smaki oferty poniżej.
Na terenie Katowic dowóz Słodkiego Stołu jest darmowy. Poza Katowicami dowóz płatny 1zł/km w obie strony. Dowiezienie zamówienia, ustawienie kompozycji w miejscu przyjęcia leży po naszej stronie. Obowiązek zwrotu pater do siedziby firmy leży po stronie Państwa Młodych.
Cake pops
To inaczej ciasteczko na patyku. Wilgotne ciasto z czekoladą białą lub klasyczną oblane czekoladą. Kolorystycznie dopasowane do okazji, kolorystki uroczystości.
Minimalne zamówienie cake popsów to 15 sztuk.
- 8zł/szt - proste, dwukolowe cake popsy (np. czarno-białe lub brązowo-złote)
- 10zł/szt – cake popsy z kwiatkami z lukry elastycznego lub z innymi dekoracjami lub w kształcie lodów na patykach.
- Smaki - czekolada, wanilia, malina, masło orzechowe, Red Velvet, marchewka z cynamonem, nutella, biała czekolada malina.
Mini Serniczki
- Sernik Nowojorski – klasyczny sernik waniliowy na ciasteczkowym spodzie
- Sernik czekoladowo kawowy z polewą
- Sernik czekoladowey z Bailey’s
- Sernik Oreo
- Sernik Snickers
- Sernik z Lemon Curd i malinami
- Sernik z masłem orzechowym i polewą czekoladową
- Sernik z Solonym Karmelem
- Sernik Banoffee z bananami i bitą śmietaną
- Sernik chałwowy
Musy/desery
Musy oraz desery przygotowujemy w pojemnikach jednorazowych 150ml. Do każdego deseru
dołożona jest łyżeczka.
- Mus kawowy z chrupką i bitą śmietaną
- Mus z czekolady gorzkiej z pomarańczą
- Kinder Bueno – mus nugatowy z polewą czekoladową
- Deser Snickers – mus czekoladowy, karmel, bita śmietana, polewa czekoladowa
- Mus malinowy z białą czekoladą
- Tiramisu
- Mus z karmelizowanej gruszki i imbiru
- Mus z białej czekolady z porzeczkową frużeliną
- Mus z mango i pomarańczy
- Mus z białej czekolady i marakui
- Czarny Las – wiśnie, mus czekoladowy i bita śmietana
- Pudding chia z mango (może być vege na mleku kokosowym)
- Mus czekoladowy z owocami (vege)
- Galaretka z prosseco
- Mus szampański
- Krem bawarski z solonym karmelem
Mini Bezy
- Mascarpone z owocami*
- Mascarpone z karmelizowaną gruszką/jabłkiem
- Krem kawowy/czekoladowy/nugatowy (Kinder Bueno)
- (beza może być w wersji czekoladowej)
- Waniliowe mascarpone z Lemon Curd i owocami
- Mascarpone z kremem malinowym
- Mascarpone z masłem orzechowym i karmelem
- Waniliowe mascarpone z frużeliną jagodową/malinową/wiśniową i owocami
- Mascarpone z kajmakiem z krówkami
- Mascarpone z kremem różanym i pistacjami
Lemoniady
- Cytrynowa
- Limonkowa z miętą
- Truskawkowa
- Malinowa
Makaroniki
- Cytryna z jagodą
- Cytryna
- Czarna porzeczka
- Wanilia
- Solony Karmel
- Czekolada
- Czekolada z maliną
- Malina
- Mokka
- Orzech laskowy
- Róża
- Szampan z truskawką
- Szarlotka
- Mango
Ptysie z kruszonką
- Klasyczne z waniliowym / czekoladowym kremem patissiere
- Mango z marakują
- Mango
- Solony karmel z porzeczką
- Kawa
- Truskawka z rabarbarem