Ciasta
Zamówienia prosimy składać z minimum 3 dniowym wyprzedzeniem.
Ciasta/serniki pieczemy w tortownicach 24cm średnicy, do skrojenia na 12-14 kawałków.
Tarty w formach 28 cm średnicy: 10-12 kawałków.
Brownie w kwadratowych formach 24 x 24cm – 10-12 kawałków.
Całą ofertę ciast mogą państwo znaleźć poniżej:
Hummingbird – ciasto Koliber – Bananowe ciasto z orzechami, cynamonem, ananasem i kremem waniliowym
przełożone kremem na bazie serka śmietankowego.
Red Velvet –czerwone, lekko kakaowe ciasto przełożone kremem na bazie serka śmietankowego.
Tiramisu – waniliowy biszkopt/ kawa/ amaretto/ krem na bazie mascarpone.
Torcik Czekoladowy – wilgotne ciasto czekoladowe/ maliny/ krem czekoladowy.
Ciasto Snickers – wilgotne ciasto czekoladowe/ krem waniliowy na mascarpone/ krem z masłem orzechowym/ polewa czekoladowa.
Ciasto Resee’s – wilgotne ciasto czekoladowe/ krem z masłem orzechowym/ orzeszki/ polewa czekoladowa.
Szarlotka cynamonowa na kruchym cieście z bezą
Orkiszowa szarlotka z rabarbarem i bezą
Orkiszowa szarlotka – kruche ciasto orkiszowo-pszenne/ jabłka/ cynamon/ beza.
Malinowa Pianka – kruche ciasto z malinami i lekką, waniliową pianką
Brownie klasyczne
Brownie/ Orzeche Pekan
Brownie/ orzechy laskowe/ mus kawowy
Brownie/ mus malinowy
Brownie tiramisu
Brownie/ Oreo
Sernik piernikowy – spód z kruszonych ciasteczek/ sernik piernikowy/ konfitura ze śliwek/ pierniczki.
Sernik nowojorski – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik waniliowy.
Sernik nowojorski na spodzie Brownie
Sernik bazyliowy – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ bazylia/ limonka.
Sernik na orzechowym spodzie – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ karmelizowane orzechy włoskie/ cynamon/ sernik.
Sernik Oreo – spód z kruszonych, ciemnych ciasteczek/ sernik/ ciasta Oreo.
Sernik Snickers – spód z kruszonych, ciemnych ciasteczek/ sernik/ Snickers/ orzechy/bita śmietana.
Sernik Banoffee – spód z kruszonych, ciemnych ciasteczek / sernik kajmakowy/ sernik waniliowy/ banany/ bita śmietana
Sernik chałwowy – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik/ chałwa/ żelka z czarnej porzeczki.
Sernik mango – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik/ cytryna/ mus mango.
Sernik pistacjowy – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik waniliowy/ maliny/ polewa pistacjowa.
Sernik Krówka – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik/ kajmak/ krówki.
Sernik różany – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik/ woda różana/ konfitura różana/ maliny.
Sernik cappuccino – spód z kruszonych, ciemnych ciasteczek/ sernik/ espresso/ biała czekolada.
Sernik Bounty – spód z kruszonych, ciemnych ciasteczek/ sernik/ kokos/ mleczko kokosowe/ polewa czekoladowa.
Sernik Tiramisu – spód z biszkoptów/ espresso/ amaretto/ sernik.
Sernik Hibiskus – spód z kruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik pomarańczowy/ mus hibiskusowy.
Sernik Ferrero Rocher – ciemny spód z ciasteczek/ czekoladowy sernik/ mus czekoladowy z orzechami laskowymi.
Sernik Reeses – spód z ciemnych ciasteczek/ sernik z masłem orzechowym/ mus z czekolady mlecznej.
Sernik popcornowy – spód z jasnych ciasteczek/ karmelowy sernik/ poprocn.
Sernik jagodowy – spód z jasnych, kruszonych ciasteczek/ jagody/ mus z białej czekolady.
Sernik fiołkowy – spód z jasnych, kruszonych ciasteczek/ sernik / mus fiołkowy.
Sernik Golden Oreo – spód z pokruszonych jasnych ciasteczek/ ciastka Golden Oreo/ mus karmelowy.
Sernik Biały Michałek – spód z jasnych pokruszonych ciasteczek/ orzeszki arachidowe/ biała czekolada/ białe michałki.
Sernik Rafaello – spód z jasnych ciasteczek/ biała czekolada/ kokos/ bita śmietana/ chipsy kokosowe.
Sernik lawendowy – spód z pokruszonych, jasnych ciasteczek/ sernik/ borówki/ ganasz lawendowy/beziki.
Sernik szarlotkowy – spód z jasnych ciasteczek/ cynamonowy sernik/ prażone jabłka/ kruszonka.
Mascarpone owoce – krem/ owoce sezonowe (maliny, truskawki, borówki etc).
Beza lemon curd – krem/ lemon curd/ owoce sezonowe.
Dakłas – krem kajmakowy/ orzechy włoskie/ rodzynki.
Beza hibiskus – krem/ hibiskus/ świeże owoce.
Bezy marakuja – krem/ curd z marakuji/ świeże owoce.
Beza mango – krem z mango/ świeże owoce
Beza malinowa – krem/ frużelina malinowa/ świeże owoce.
Beza jagodowa – krem/ frużelina jagodowa / świeże owoce.
Beza kawowa – krem/ espresso/ frużelina wiśniowa.
Tarta Malinowa – ciemne kruche ciasto/ krem mascarpone/ maliny (lub mix owoców sezonowych)
Tarta Z Musem Malinowym i Pistacjami – jasne kruche ciasto/ chrupka pistacjowa/ mus malinowy/ bita śmietana (+10zł)
Tarta Snickers – ciemne kruche ciasto/ masło orzechowe/ krem kajmakowy/ bita śmietana/ orzeszki/ polewa
Tarta Cytrynowa – jasne kruche ciasto/ masa cytrynowa/ opalana beza włoska
Tarta Monte – ciemne kruche ciasto/ pralina z orzechów laskowym/ mus z czekolady mlecznej/ bita śmietana
Tarta Malinowa Chmurka – jasne kruche ciasto/ maliny z żelce/ mascarpone/ beza
Tarta Biały Lion – jasne kruche ciasto/ chrupka z masłem orzechowym/ solony karmel/ mus z białej czekolady
Tarta Hibiskus – jasne kruche ciasto/ mus z owoców leśnych/ hibiskus/ biała czekolada
Tarta Limonkowa – jasne kruche ciasto/ masa limonkowa/ bita śmietana
Tarta Mango – jasne kruche ciasto/ mus mango/ żelka marakuja
Tarta Aperol – kruche ciasto waniliowe/ mus z białej czekolady/ maliny/ żelka z aperolu i czerwonych pomarańczy
Tarta Śliwkowa – kruche ciasto waniliowe/ śliwki/ krem pomarańczowy/ beza.
Tarta Ferrero Rocher* – ciemne kruche ciasto/ krem czekoladowy/ krupki/ polewa czekoladowa/ praliny Ferrero Rocher
Tarta czekoladowa z orzechami włoskimi – ciemne kruche ciasto/ karmelizowane orzechy włoskie/ konfitura śliwkowa/ mus z gorzkiej czekolady
Tarta kawowa – ciemne kruche ciasto/ pralina migdałowa/ mus kawowy/ biała czekolada/ bita śmietana
Tarta popcornowa – jasne kruche ciasto/ mus popcornowy/ słony karmel
Tarta migdałowa z gruszkami – jasne kruche ciasto/ frangipane migdałowy/ gruszki/ amaretto.
Tarta mokka – kruche jasne ciasto/ chrupka orzechy laskowe/ mus biała czekolada/ espresso.
Tarta truskawkowa z jogurtem – jasne kruche ciasto/ frużelina truskawkowa/ mus jogurtowy/ bita śmietana.
Tarta Prosseco – jasne kruche ciasto/ żelka prosseco/ truskawki/ mus z białej czekolady.